Consiliul Raional Sîngerei

Switch to desktop Register Login

CEC a stabilit particularitățile votării în cadrul celui de-al doilea tur al alegerilor locale generale din 28 iunie 2015

CEC a stabilit particularitățile votării în cadrul celui de-al doilea tur al alegerilor locale generale din 28 iunie 2015

Publicat:23.06.2015   

Chișinău, CEC - Alegătorii care, în perioada dintre primul și cel de-al doilea tur al alegerilor locale generale, și-au schimbat domiciliul sau reședința vor putea vota în baza acelorași liste electorale, în secțiile de votare conform reședinței existente la data de 14 iunie 2015. Decizia a fost luată de către Comisia Electorală Centrală în cadrul ședinței de astăzi, 23 iunie curent. De asemenea, persoanele care au împlinit vîrsta de 18 ani vor putea vota în secțiile de votare conform domiciliului sau reședinței și vor fi incluși în lista electorală suplimentară.

Alegătorii a căror reședință a expirat în această perioadă vor putea vota în secția de votare în raza căreia își au domiciliul, dacă în circumscripția respectivă se va desfășura turul al doilea al alegerilor locale generale.

Potrivit hotărîrii CEC, persoanele care dețin acte de identitate fără cod numeric personal vor putea vota, fiind incluși în lista electorală suplimentară, dacă vor demonstra faptul domicilierii lor în perimetrul secției de votare respective.

În aceeași ședință, Comisia a aprobat instrucțiunea privind procedura de renumărare a buletinelor de vot la alegerile locale. Documentul stabilește că renumărarea buletinelor de vot se dispune de instanța de judecată abilitată cu confirmarea rezultatelor alegerilor în circumscripția respectivă și are loc în cel mult 7 zile calendaristice de la data adoptării hotărîrii privind renumărarea voturilor.

Tot astăzi, CEC a acreditat mai mulți observatori în vederea monitorizării turului al doilea al alegerilor locale generale din 28 iunie 2015. Menționăm că acreditările observatorilor din primul tur de scrutin sunt valabile și pentru turul al doilea al alegerilor locale generale.