Consiliul Raional Sîngerei

Switch to desktop Register Login

Ziua Națională a Culturii oferă eternitate liricii eminesciene

Astăzi, 15 ianuarie curent, în orașul Sîngerei au loc mai multe activități culturale dedicate Zilei Naționale a Culturii și comemorării Marelui Poet Mihai Eminescu.

Festivitatea a debutat cu depuneri de flori la bustul lui Mihai Eminescu din incinta Liceului Teoretic care-i poartă numele.

La eveniment au fost prezenți, președintele raionului Sîngerei, dl Grigore Corcodel, vicepreședinte Consilul Județean Prahova, dna Ludmila Sfîrloaga, vicepreședinții raionului – dl Tudor Tutunaru, dl Ion Bîrsanu și dl Iulian Erimei, primarul orașului Sîngerei, dl Arcadie Covaliov, conducătorii serviciilor descentralizate și desconcentrate din teritoriu, profesori, liceeni, lucrători din domeniul culturii.

Cu un mesaj de felicitare și mulțumire a venit președintele raionului Sîngerei, dl Grigore Corcodel, care a menționat impactul major al operei eminesciene în promovarea valorilor și culturii naționale.Deasemenea cu un mesaj de felicitare din partea partenerilor din Prahova a venit și dna Ludmila Sfîrloaga, vicepreședintele Consiliului Județean Prahova, care a adus un omagiu marelui poet român Mihai Eminescu.

În continuare dna Ecaterina Atanasov, profesoară de Limba Română a Liceului Teoretic „Mihai Eminescu” din or. Sîngerei, a subliniat importanța deosebită a operelor părintelui spiritual în fundamentarea cultivării limbii române, căci opera lui Mihai Eminescu este un crez, estea cea ce dă o linie de naționalitate a literaturii noastre.

După depunerea de flori, cei prezenți au ascultat un recital de poezie, prezentat de către elevii Liceului Teoretic „Mihai Eminescu” din orașul Sîngerei. Cei mai buni liceeni au fost premiați cu burse semestriale, înmînate de președintele raionului dl Grigore Corcodel și vicepreședintele Consiliul Județean Prahova, dna Ludmila Sfîrloaga.

În continuare în incinta Casei de Cultură „Nicolae Iorga” a avut loc concertul festiv dedicat Zilei Culturii Naționale. Președintele raionului Sîngerei, dl Grigore Corcodel, a adresat un mesaj de felicitare lucrătorilor din domeniul culturii, menționînd că se păstrează cele mai frumoase tradiții datorită celor care se dedică nelimitat. Totodată, dumnealui a vorbit despre importanța educației spectatorului în autodezvoltarea oamenilor culturii. Dumnealui a asigurat publicul că va depune maxim efort, în vederea creării unei atmosfere prielnice pentru creație.

Secția Administrație Publică

20200115 085840

20200115 090531

82637299 2497006643856285 4981837140494123008 o

IMG 2709

IMG 2723

IMG 2729

IMG 2738

IMG 2744

IMG 2701