Consiliul Raional Sîngerei

Switch to desktop Register Login

În vizită la Consiliul raional...

În această frumoasă dimineață, Consiliul raional Sîngerei, și-a deschis larg ușile pentru un grup de elevi ai L.T. “D. Cantemir” din or. Sîngerei. Însoțiți de dna Tatiana Bucatari – profesor de educație civică, ei au pășit pragul instituției, pentru a face cunoștință cu rolul acesteia în comunitate, dar și pentru a fi inițiați în sistemul administrativ raional.

Pentru început, tinerii au avut un dialog deschis cu dl Grigore Corcodel, președintele raionului Sîngerei și dl Tudor Tutunaru, dl Ion Bîrsanu, dl Iulian Erimei, vicepreședinții raionului. Conducerea i-a informat despre cadrul legislativ specific, structura administrației publice în general, organizarea și funcționarea Consiliului raional. Pe lângă acestea, președintele raionului a vorbit despre importanța promovării micului bussines, deschiderii locurilor de muncă și a creării condițiilor optime pentru desfășurarea procesului educațional calitativ. În mesajul demnitarilor s-a evidențiat că eforturile funcționarilor, sunt direcționate spre satisfacerea interesului cetățeanului, iar patriotismul este acea legătură emoțională care face locuitorii să nu fie indiferenți față de viitorul țării.

Dumnealor s-au interesat de părerile tinerilor referitor la neajunsurile din localitățile raionului, care ar fi contribuția autorităților la îmbunătățirea nivelului de trai al populației, dar și de preferințele lor colective. La ultimul punct fetele și băieții au menționat că ar fi bine să fie create mai multe cercuri extrașcolare distractive. Însă ei, au remarcat că “totul pornește de la sine”, astfel trebuie, ca fiecare să dezvolte cultura generală. Prin urmare se vor face observate recomandările în procesul consultativ al chestiunilor administrative, din partea noii generații și va fi respectată munca autorităților, ce sa face pentru societate. Elevii au abordat și așa probleme precum nivelul salarizării, a migrației, perspectivele dezvoltării satelor.

Aducem la cunoștință că excursia a continuat în birourile funcționarilor serviciilor, secțiilor și direcțiilor subordonate Consiliului raional. În concluzie putem spune: școlarii au înțeles că administraţia publică se subordonează normelor juridice, raţiunea existenţei sale fiind organizarea executării şi asigurarea înfăptuirii acestora.

Ana Foltea

Secția Administrație Publică

IMG 3240

IMG 3212

IMG 3265

IMG 3255

IMG 3229

IMG 3270

IMG 3276