Consiliul Raional Sîngerei

Switch to desktop Register Login

„Mic Dejun de Afaceri”

Astăzi, în cadrul restaurantului „Hermes” din orașul Sîngerei, a avut loc „Micul Dejun de Afaceri din cadrul Planului de activitate a Incubatorului de Afaceri Sîngerei”.

Scopul evenimentului a fost familiarizarea conducerii raionului și a factorilor cheie a Consiliului raional cu activitățile Incubatorului de Afaceri Sîngeri cît și sensibilizarea față de problemele întîmpinate și ameliorarea activității instituției.

La masa de dialog au participat, dl Grigore Corcodel, președintele raionului Sîngerei, dl Iulian Erimei, vicepreședintele raionului, dl Octavian Banaru, șef Direcția Finanțe, dna Ludmila Prociuc, administrator Incubatorul de Afaceri Sîngerei și dna Ala Șargu, consultant jurist.

Dna Ludmila Prociuc, a prezentat ordinea de zi cu privire la activitățile de dezvoltare a mediului de afaceri din regiune; proiectele în curs de implementare și proiectele depuse spre finanțare; posibilități de accesare a noii finanțări prin intermediul Programelor Naționale și Internaționale, activități de administrare a Incubatorului de Afaceri Sîngerei. 

Totodată, dumneaei a prezentat proiectele în curs de implementare cît și Programele de Stat și Proiectele de finanțare  implementate prin intermediul ODIMM, precum că Întreprinderile mici și mijlocii din Republica Moldova vor fi susținute de stat în internaționalizare și  implementare a practicilor prietenoase a mediului ambiant prin Programul „Ecologizarea Întreprinderilor Mici și Mijlicii” (în continuare IMM) care este orientat către realizarea priorităților stabilite de politicile naționale în domeniul economiei verzi, consolidarea infrastructurii de suport în afaceri pentru IMM-uri prin extinderea serviciilor de ecologizare.

La segmentul dezvoltării mediului de afaceri din regiune, dl Grigore Corcodel, a venit cu propuneri în cadrul proiectelor investiționale și a Programului pilot „Planificarea comunitară a serviciilor sociale prin dialog public” proiectat de CzechAid(CzDA) în cadrul cooperării pentru dezvoltare a Republicii Cehe cu Republica Moldova. Printre acestea se numără: reconstrucția Centrului de reabilitare Sîngerei, aflat în subordinea Consiliului raional, în scopul prestării serviciilor de sănătate (salină, masaj, cazare pe perioada tratamentului).

     În continuare, dl Octavian Banaru, șeful Direcţiei de Finanţe a  CRS, a intervenit cu propunerea de-a repara acoperişul Centrului de reabilitare prin intermediul fondul de eficienţă energetică. Deasemenea, s-a discutat despre eventualele contribuții  în cadrul proiectelor de finanțare.

La final, dna Ludmila Prociuc, administrator Incubatorul de Afaceri Sîngerei, a mulțumit invitaților pentru participare și implicare în ameliorarea activității Incubatorului de Afaceri Sîngerei.

Incubatorul de Afaceri Sîngerei

Secția Administrație Publică