Consiliul Raional Sîngerei

Switch to desktop Register Login

Ședința operativă din 17.02.2020

Săptămâna a dat start, cu desfășurarea ședinței operative, a conducerii raionului Sîngerei, șefilor subdiviziunilor Consiliului raional și serviciilor desconcentrate.

Pentru început, dl Grigore Corcodel, președintele raionului Sîngerei, a oferit cuvânt dlui Vitalie Calinovschi, șef-interimar al IP Sîngerei, care a raportat despre înregistrarea cazurilor de violență în familie, întocmirea a 25 procese-verbale de contravenție și acțiunile de asigurare a ordinii publice în comun cu Inspectoratul General de Carabinieri. În continuare, dl Grigore Corcodel a reiterat ca Inspectoratul de Poliție Sîngerei, Inspecția pentru Protecția Mediului Sîngerei și Centrul de Sănătate Publică Bălți (Sîngerei) să conlucreze în vederea măsurilor de prevenire și control al infecției “Coronavirus”.

Pe parcurs, dl Valeriu Rusu, șef Secție Cultură a enumerat manifestările cultural-artistice ce au derulat în raion, accentuînd Mitingul consacrat Eroilor căzuți în războiul din Afganistan, deschiderea sălii de cinema în incinta Centrului de Tineret, Festivalul “Cîntecele Credinței, Speranței, Iubirii și Gloriei”, dar și participarea colaboratorilor Secției Cultură la Gala Excelenței din Cultură. La capitolul dat, președintele raionului a solicitat să fie întocmită o notă informativă privind încălcările depistate la salarizarea lucrătorilor din domeniu, ca ulterior aceasta să fie remisă Autorităților Centrale.

La ședință au fost abordate și așa subiecte precum calitatea transportului public, necesitatea extinderii numărului de unități în Serviciul Asistență Personală, impactul gunoiștilor neautorizate asupra mediului, procurarea și instalarea indicatoarelor rutiere, asigurarea cu poliță medicală a persoanelor defavorizate.

La rubrica anunțuri, dl Gheorghe Ungureanu, secretar al Consiliului raional, a vorbit despre pregătirea proiectelor de decizii, pentru ședința ordinară a Consiliului raional.

Ana Foltea

Secția Administrație Publică

IMG 8106

IMG 8105

IMG 8112