Noutăți

134 de ani de la trecerea la cele veșnice a lui Mihai Eminescu

Pentru întreg neamul românesc data de 15 iunie este zi de doliu, fiindcă din 1889 cea mai importantă voce poetică a literaturii române a trecut în neființă… lăsînd drept moștenire un tezaur cultural incontestabil.

În dimineața acestei zile, conducerea raionului, funcționari publici, profesori și elevi, au depus florile recunoștinței la bustul Marelui Geniu care este amplasat în scuarul Liceului ce-i poartă numele.

Mihai Eminescu, s-a născut la 15 ianuarie 1850. A dus o activitate literară fară egal şi a lăsat în patrimoniul literaturii române o comoară inedită, opera sa devenind cartea de căpătâi al fiecaruia dintre noi. Mihai Eminescu ne-a marcat prin versurile sale, prin valoarea fiecărui rând, prin multitudinea de trăiri și sentimente care le încercăm cînd citim, prin mesajul subtil și ascuns din ele.

Astăzi, conștientizăm încă o dată că Eminescu rămâne a fi fenomen, expresia demnității culturii românești, poetul nepereche care a reușit să inspire întrega lume prin sublimul vers eminescian.