Media, Mesaje de felicitare, Noutăți

14 februarie – Ziua de naștere a marelui Poet Grigore Vieru

14 februarie – ziua de naștere a marelui Poet Grigore Vieru. La această dată, ne amintim despre faptul că el, trăiești și azi în recital și cîntesc.

Creația sa înălțătoare care a fost pietrificată cu ajutorul cuvintelor, venerează verbul matern, dragostea de neam, iar izvoarele de inspirație redau toată măreția vieții care alcătuiește Universul.

Grigore Vieru pe bună dreptate este poet al neamului, fiindcă a ştiut cel mai bine să aşeze alături cuvintele Grai, Mamă, Patrie, Iubire, de aceea și merită cununa recunoştinţei noastre.

Versurile sale știu să cucerească pe oricine, de la mic la mare, deoarece temele sale ating și suflet de copil și suflet de matur. La această idee Marin Sorescu susține că “Toate versurile sale au de fapt, o melodie unică, inconfundabilă și nu este de mirare ca în spațiul natal această creație este atît de populară și îndrăgită…”

Grigore Vieru – omul care a servit cu dăruire poezia. Contemporan cu noi, el este şi un exponent al ideilor dominante în conştiinţa noastră naţională pe care le exprima artistic şi le îmbogăţea cu sufletul. E un poet fructuos, mereu sensibil la freamătul inimii şi la zbuciumul timpului, e poetul epocii noastre. Mereu pentru noi, Grigore Vieru, va rămîne o stea care niciodată nu se va stinge pe cer.