Media, Noutăți

Consulul General al Ambasadei României într-o vizită de lucru la Consiliul raional Sîngerei

Astăzi, Consulul General al Ambasadei României din Bălți, dl Petrișor Dumitrescu, s-a aflat într-o vizită de lucru la Consiliul raional Sîngerei.

Scopul acesteia, a fost gestul nobil de a dona 15 tablete din partea Guvernului României pentru copiii din familiile social – vulnerabile din Republica Moldova.
Acțiunea a fost posibilă grație Guvernului României, prin Agenția de Cooperare Internațională pentru Dezvoltare (RoAid) și este organizată de „AO CCF Moldova – copil, comunitate, familie” în parteneriat cu Ambasada României în Republica Moldova.
În acest context peste 600 de copii, cu precădere din mediul rural, din toate raioanele Republicii Moldova, care, în timpul pandemiei, au avut dificultăți de accesare a învățământului online, din cauza lipsei echipamentului necesar, vor primi tablete care au menirea de a asigura dreptul la studii.
Președintele raionului, dl Grigore Corcodel a exprimat profunda recunoștință tuturor celor care au contribuit la realizarea proiectului „Susținerea procesului de educație în zone defavorizate”, deoarece acesta reprezintă un suport necesar copiilor care în timpul pandemiei din lipsa echipamentului, au întâmpinat dificultăți în procesul educațional desfășurat la distanță.