Noutăți

Ședință lucrativă la Consiliul Raional Sîngerei din 28.02.2024

👉Astăzi, într-o vizită de lucru, în perioada de postimplimentare a proiectului cu suportul WORL BANK de către Roughton International Ltd în raionul Sîngerei s-a aflat dl Alexandru Răileanu și dl Treacy Patrick.
📌Pentru început, președintele raionului, dl Cristian Cainarian , a salutat audiența și a oferit cuvîntul dlui Alexandru Răileanu pentru a relata care este scopul întrunirii. Totodată dumnealui a adus cuvinte de mulțumire menționând ca astfel de întâlniri sunt binevenite pentru conducerea raionului Sîngerei și speră la o conlucrare benefică.
📣Informăm că, în anul 2018 în Republica Moldova a fost lansat un proiect cu privire la îmbunătățirea gestionării activelor și managementului la drumurile publice locale de interes raional cu suportul WORL BANK de către Roughton International Ltd.
👉Pentru instruirea cadrelor implicate la gestionarea activelor din totalul de raioane din țară au fost selectate 3 raioane pilot : Sîngerei, Strășeni și Cahul, care timp de 5 ani le-au fost acordate servicii de consultanță în Managementul Proiectului de Îmbunătățire a Drumurilor Publice Locale din Republica Moldova.
Au fost studiate diferite ghiduri pentru defectele îmbrăcămintelor rutiere din beton asfaltic și îmbrăcămintelor din pietriș. Au fost studiate diferite programe pentru efectuarea măsurărilor lungimilor drumurilor cu îmbrăcămitele rutiere existente, pentru examinarea stării tehnice și aprecierea defectelor. Au fost studiate instrucțiuni cu privire la Baza de date a Rețelei Rutiere prin programul QGIS.
Implicare în acest Program a contribuit la dezvoltarea cunoștințelor în Managementul de îmbunătățire a drumurilor publice locale de interes raional.
👉Ținem să menționăm că, infrastructura drumurilor reprezintă un obiectiv cheie pentru Consiliul raional, iar în acest sens se depune efort maxim pentru identificarea surselor financiare necesare.