Noutăți

Ascensor nou pentru blocul chirurgical cu contribuția Consiliului Județean Prahova

Din această zi remarcabilă, blocul chirurgical al Spitalului Raional Sîngerei se va bucura de un nou ascensor, special conceput pentru transportul bolnavilor cu brancarde și pasageri AEP – 1000. Acesta reprezintă o dovadă concretă a dedicării autorităților locale pentru modernizarea infrastructurii medicale și garantarea condițiilor optime atât pentru pacienți, cât și pentru personalul medical.

   
La ceremonia de inaugurare au fost prezenți: Cristian Cainarian, președintele nou ales al raionului Sîngerei (12.12.2023), Gheorghe Ichim, deputat în Parlamentul Republicii Moldova, Oleg Cernei, președintele Comisiei Consultative pentru Economie, Finanțe și Buget, Radu Georgiana Bianca, șef Serviciu Administrare Clădiri în cadrul Direcției Generale Tehnică și Patrimoniu, Consiliul Județean Prahova alături de Comisia Consiliului Județean Prahova, precum și administrația și personalul medical al instituției spitalicești.
   În discursul său inaugural, șeful interimar al Spitalului Raional, Vitalie Tabarcea, și-a exprimat salutul călduros, evidențiind contribuția conducerii raionului, a președintelui Grigore Corcodel, vicepreședintele raionului, Iulian Erimei, a consilierilor raionali Ion Galus și Oleg Cernei, a Consiliului Județean Prahova, președinte Iulian Dumitrescu, Direcției Economie, Atragere a Investițiilor și Eficiență Energetică, precum și a antreprenorului Bassa Lift, care au susținut realizarea acestui proiect. În semn de recunoștință, au fost acordate Diplome de Gratitudine.
   În discursurile oficiale, s-a subliniat importanța finalizării acestui proiect și au fost exprimate sincere mulțumiri partenerilor din România pentru contribuția esențială.
     Ascensorul are o valoare de 780 de mii de lei, din care 200 de mii de lei au fost alocați prin Decizia Consiliului Raional Sîngerei, 500 de mii de lei de către Consiliul Județean Prahova, iar 80 de mii de lei reprezintă contribuția Spitalului Raional Sîngerei.
    De astăzi, pacienții cu mobilitate redusă sau cei afectați de afecțiuni cronice, precum și angajații instituției medicale, vor beneficia de această facilitare, asigurându-le un acces facil la serviciile medicale de care au nevoie. Este un progres semnificativ către îmbunătățirea calității serviciilor medicale în comunitatea noastră.