Noutăți

Comemorarea lui Mihai Eminescu

Comemorarea lui Mihai Eminescu: 135 de ani de la trecerea în eternitate

Pe data de 15 iunie, poporul român își amintește cu respect și recunoștință de trecerea în eternitate, în anul 1889, a celui mai ilustru poet din literatura română, Mihai Eminescu. Figura sa emblematică ne-a lăsat o moștenire culturală de o valoare inestimabilă.

 

În această dimineață, președintele raionului, Cristian Cainarian, alături de vicepreședinta raionului, Vera Serbușca, șeful adjunct al OT Bălți al Cancelariei de Stat, Igor Curca, primarul orașului Sîngerei Arcadie Covaliov, președintele Comisiei pentru învăţămînt, cultură, sport, tineret, ocrotirea sănătăţii, probleme sociale, turism şi culte Ion Roșca, șefii direcțiilor, secțiilor, funcționari publici, cadrele didactice, elevii și locuitorii orașului Sîngerei au depus florile recunoștinței la bustul poetului, amplasat în scuarul Liceului Teoretic „Mihai Eminescu”.

 

Născut pe 15 ianuarie 1850, Mihai Eminescu a avut o carieră literară de neegalat, oferind literaturii române o comoară neprețuită. Opera sa a devenit un pilon esențial pentru identitatea noastră culturală, remarcându-se prin versuri pline de profunzime, emoții intense și mesaje subtile care continuă să captiveze cititorii de pretutindeni.

 

Astăzi, reafirmăm faptul că Eminescu rămâne un fenomen inegalabil, cea mai înaltă expresie a demnității culturii românești, poetul desăvârșit care a reușit să atingă inimile oamenilor din întreaga lume prin frumusețea și măreția versurilor sale.