Noutăți

Comemorarea lui Ștefan cel Mare: 520 de ani de la trecerea în neființă

Comemorarea lui Ștefan cel Mare: 520 de ani de la trecerea în neființă

Pe data de 2 iulie, poporul român își aduce aminte cu profund respect de trecerea în neființă, în anul 1504, a celui mai mare voievod din istoria Moldovei, Ștefan cel Mare.

Figura sa eroică și strategică a rămas un simbol al curajului și al apărării neînfricate a țării.

În această dimineață, președintele raionului, Cristian Cainarian, alături de vicepreședintele raionului, Ivan Cebotari, șeful adjunct al OT Bălți al Cancelariei de Stat, Igor Curca, primarul orașului Sîngerei Arcadie Covaliov, șefii direcțiilor, secțiilor, funcționari publici și reprezentanți ai comunității locale au depus coroane de flori la statuia voievodului

Ștefan cel Mare a condus Moldova timp de 47 de ani, înfruntând cu vitejie invazii și întăriri inamice, consolidând astfel prestigiul țării și contribuind decisiv la afirmarea identității naționale. În inimile românilor, el rămâne un simbol al voinței de apărare și al sacrificiului pentru țară.

Subliniem din nou că Ștefan cel Mare rămâne o figură remarcabilă în istoria noastră, un lider eroic și un apărător neînfricat al Moldovei, ale cărui curaj și devotament continuă să inspire și să unească generații întregi.