Noutăți

Consultare în teritoriu privind organizarea și funcționarea camerelor agricole.

Agricultura joacă un rol important în economia Republicii Moldova, fiind un pilon pentru dezvoltarea rurală și sustenabilitatea economică.

În vederea consolidării acestui sector, conducerea raionului Sîngerei, șefii de direcții și secții ale Consiliului Raional, funcționari publici și agricultorii din zonă au participat, astăzi, la o ședință de consultare privind proiectul de lege pentru organizarea și funcționarea camerelor agricole în Republica Moldova.

Evenimentul a reunit oficiali guvernamentali, experți europeni și agricultori locali, având ca scop facilitarea unui dialog constructiv pe tema utilității și provocărilor în implementarea camerelor agricole, familiarizarea cu cadrul legal existent și preluarea experiențelor din statele membre ale Uniunii Europene, unde aceste structuri au demonstrat deja eficiență.

Participanții la eveniment au apreciat valoarea dialogului pe această temă importantă, au fost activi și au pus un șir de întrebări pe marginea subiectului discutat. A fost accentuată importanța unei abordări colective și a dialogului continuu pentru progresul în acest domeniu.