Noutăți

Continuă monitorizarea asfaltării drumurilor raionale

O altă zi o nouă destinație în agenda conducerii raionului. De această dată receptivi la solicitările cetățenilor, vicepreședinții raionului, Iulian Erimei și Ivan Orlovschi, însoțiți de președintele Comisiei Consultative pentru Construcţii, arhitectură, gospodărie comunală, energie şi protecţia mediului, Vasile Luca și consilierul raional Licandru Tofan, s-au deplasat în comuna Bilicenii Noi pentru a vedea cum decurg lucrările de reparație și asfaltare a drumului de acces în localitate L278 R6.

În discuțiile cu responsabilul tehnic Gheorghe Cijevschi, oficialii au subliniat importanța realizării unor lucrări calitative și în concordanță cu cerințele existente, astfel încât asfaltarea acestei porțiuni de drum să semnifice durabilitate și siguranță.
Subliniem că lungimea tronsonului constituie 1km400m și aici se execută următoarele lucrări: Strat de Fundație din piatra spartă – grosimea 15cm; îmbrăcăminte din beton asfaltic grosimea 6 cm. Totodată urmează să se execute acostamente.
Mijloacele financiare pentru acest drum au fost alocate prin Decizia Consiliului raional din mijloacele financiare ale bugetului raional pentru anul 2023. Costul lucrărilor fiind 3 mil 970mii 360 lei fiind realizate de antreprenorul SA „Drumuri Bălți (Sîngerei), director Igor Popușoi.