Noutăți

Depuneri de flori Nicolae Iorga

📌Astăzi, la cei 153 ani de la nașterea Marelui Nicolae Iorga, președintele raionului ,Cristian Cainarian alături vicepreședinta raionului Vera Serbușca, secretara interimară a Consiliului raional, Angela Mihaliuc, primarul orașului Sîngerei, Arcadie Covaliov, șefii direcțiilor, secțiilor și funcționari publici au depus florile recunoștinței la bustul acestuia.
↘ Nicoale Iorga este considerat cel mai mare istoric și savant al României din toate timpurile. S-a născut la Botoșani, în 5 iunie 1871 și a murit asasinat, în 27 noiembrie 1940, la Strejnic, județul Prahova. După aflarea veștii asasinării lui Iorga, 47 de universități și academii din întreaga lume au arborat drapelul în bernă.
👉Istoric, profesor universitar, enciclopedist, poet, dramaturg, critic literar, memorialist, gazetar, publicist, om politic și membru titular al Academiei Române, Nicolae Iorga a fost un savant de renume mondial, cu o activitate științifică prodigioasă, fiind autorul a 1.003 volume, 12.755 articole și studii, 4.963 recenzii.