Noutăți

Deschiderea în premieră a HUB-ului Afacerilor Sociale Moldova Nord

Agenda de lucru a conducerii raionului a continuat cu participarea la deschiderea în premieră a HUB-ului Afacerilor Sociale Moldova Nord în cadrul Incubatorului de Afaceri Sîngerei.
La eveniment a fost prezent și ambasadorul Uniunii Europene Janis Mazeiks, directorul ODIMM Dumitru Pîntea, președintele Fundației Est-Europene Sorin Mereacre, administratorul IP “Incubatorul de Afaceri Sîngerei” Ludmila Prociuc, cât și reprezentanții mediului de afaceri ce-și desfășoară activitatea în cadrul Incubatorului.
Pe parcurs, dumnealor au purtat discuții cu fiecare rezident, familiarizîndu-se cu istoriile de succes.
HUB-ul Regional de suport în afaceri ale Întreprinderilor Sociale are misiunea de a crea un mediu favorabil, sustenabil pentru promovarea culturii antreprenoriale, susținerea ideilor de afaceri inovatoare și oferirea de suport pentru întreprinderile sociale înființate cu potențial de dezvoltare în regiuni.
Acesta are rol de agent al schimbării și va implica agenți economici din regiune pentru a identifica nevoile acestora și a formula soluțiile potrivite pentru dezvoltarea sectorului. Scopul centrului este de a oferi o gamă integrată de servicii profesioniste destinate întreprinderilor sociale, inclusiv mentorat, vizibilitate, oportunități de finanțare, etc.
Astfel, se vor oferi gratis consultații privind înregistrarea întreprinderii sociale, planul de afaceri, fondurile de finanțare, subvenționarea locurilor de muncă, cât și comunicarea digitală.
Scopul proiectului este de a contribui la dezvoltarea economică durabilă a comunităților și la bunăstarea cetățenilor prin stimularea creșterii numărului de întreprinderi sociale în regiunea de Nord a RM.
Președintele raionului, Grigore Corcodel, a evidențiat importanța conlucrării între sistemul administrativ și cel antreprenorial, cât și rolul autorității în crearea mediului favorabil dezvoltării economice a raionului.