Noutăți

Dezvoltarea turismului în raionul Sîngerei

Turismul reprezintă un factor important pentru dezvoltarea economică și socială a raionului Sîngerei, având potențialul de a atrage vizitatori și de a stimula progresul comunității.

În cadrul unei ședințe de lucru, președintele raionului Sîngerei, Cristian Cainărian, a discutat împreună cu Silvia Țurcanu, manager G.A.L. „Hora Ciulucului„ primarul comunei Chișcăreni, Crăciun Andrei, și Rusu Ion, directorul Întreprinderii de Stat pentru silvicultură Bălți, despre inițiativa de a dezvolta un traseu turistic de ciclism în raionul Sîngerei.

Doamna Silvia Țurcanu a propus crearea unui traseu de ciclism care să traverseze raionul Săngerei, oferind turiștilor ocazia de a explora frumusețile naturale ale regiunii și atracțiile locale într-un mod activ și sănătos. Participanții la ședință au analizat traseul propus, au discutat despre stabilirea locurilor de popasuri și a atracțiilor turistice cât și amplasarea indicatoarelor de informare necesare.

Această inițiativă are ca scop principal promovarea turismului local și atragerea unui număr mai mare de vizitatori în raionul Sîngerei.

Totodată, președintele raionului, Cristian Cainărian, a subliniat importanța proiectului pentru dezvoltarea economică și socială a raionului, afirmând că turismul poate deveni un motor de creștere pentru comunitatea locală.

Menționăm că în cadrulș discuțiilor primarul comunei Chișcăreni, și directorul Întreprinderii de Stat pentru silvicultură Bălți, și-au exprimat sprijinul pentru acest proiect și au promis să colaboreze activ pentru realizarea sa.