Noutăți

Din nou la Păunescu

Bustul Marelui Păunescu de la Copăceni, a fost acoperit astăzi cu florile memoriei, în semn de recunoștință pentru aportul incontestabil adus în perpetuarea și valorificarea culturii românești.
Ajunși la Copăceni, în scuarul Gimnaziului “A. Păunescu”, vicepreședinții raionului Sîngerei, Iulian Erimei și Ivan Orlovschi, secretarul Consiliului raional Mihaela Luca, șeful Secției Cultură Valeriu Rusu, șef Direcției Educație Maria Bajura, directorul Gimnaziului Victoria Mițic, elevii și profesorii, și-au amintit că de 12 ani această personalitate nu mai este printre noi, însă opera Sa dăinuiește în fiecare suflet, în fiecare casă, în fiecare vers rostit cu drag…
În alocuțiunile rostite, a fost evidențiat lirismul impresionant și redarea precisă ce se regăsesc în operele lui Păunescu, stări care au reușit să atingă strunele sufletelor și să capteze tot intereseul cititorului.
Reamintim că la 20 iulie 1943 în comuna Copăceni, s-a născut Adrian Păunescu – poet, publicist, prozator și om politic. El mai este cunoscut și ca organizatorul Cenaclului “Flacăra” – întrunire muzical-culturală unde artiștii prezentau lucrări muzicale și literare în fața unui public numeros. Activitățile sale au exercitat permanent o atracție indiscutabilă asupra tineretului și a vieții publice.
Cu regret, la 5 noiembrie 2010, inima Marelui Păunescu, a încetat să mai bată, însă tot ceea ce a promovat EL, mai trăiește și astăzi.