Noutăți

Drepturile tinerilor la locul de muncă

Obiectivul urmărit de către Consiliul Raional Sîngerei este de a sprijini tinerii în integrarea lor pe piața muncii prin oferirea de informații accesibile și ușor de înțeles în ceea ce privește drepturile lor pe piața muncii și mecanismele de protecție existente.

👉În acest sens, ziua de marți la Consiliul raional a debutat cu o nouă etapă a proiectului “Drepturile tinerilor la locul de muncă” organizat de către Confederația Națională a Sindicatelor din Moldova (CNSM) în parteneriat cu Fundația „Friedrich Ebert” .

📌Pentru început, președintele CR al CSRTDEȘ în raionul Sîngerei, Ion Roșca a salutat audiența și a subliniat importanța acestui subiect pentru tinerii care aleg să activeze în Republica Moldova.

Ulterior, președintele raionului, Cristian Cainarian, a menționat că astfel de proiecte contribuie la o mai bună incluziune a tinerilor pe piața forței de muncă. Dumnealui a specificat că astfel de proiecte oferă tinerilor suportul de care au nevoie în procesul de încadrare în câmpul muncii, astfel încât drepturile și interesele lor să fie respectate.

Menționăm că, scopul general al proiectului „Drepturile tinerilor la locul de muncă” este de a contribui la reducerea vulnerabilității tinerilor pe piața muncii, prin informarea și instruirea acestora despre drepturile lor în calitate de salariați și membri de sindicat.