Noutăți

Elevii claselor a VIII-a din cadrul Liceului Teoretic „Dimitrie Cantemir” în vizită la Consiliul raional

Astăzi, elevii claselor a VIII-a din cadrul Liceului Teoretic „Dimitrie Cantemir” din orașul Sîngerei au avut o experiență educativă memorabilă prin vizita lor la Consiliul Raional Sîngerei, însoțiți de profesoara lor, Tatiana Bucatari.

Această oportunitate a oferit elevilor posibilitatea de a obține o mai bună înțelegere a rolului și funcționării instituției, și, de asemenea, de a interacționa direct cu conducerea raionului și funcționarii publici. Președintele raionului, Cristian Cainarian, a subliniat importanța acestor vizite în îmbunătățirea cunoștințelor elevilor cu privire la activitatea Consiliului raional. De asemenea, i-a îndemnat pe aceștia să participe activ în procesul de alegere a factorilor decizionali, atât la nivel de stat, cât și la nivel raional.

Un moment special al vizitei a fost o sesiune de întrebări și răspunsuri, unde elevii au avut ocazia să adreseze întrebări direct conducerii raionului. Această interacțiune directă le-a permis să obțină răspunsuri la întrebările lor legate de funcționarea instituției publice și de rolul pe care îl pot juca ei în comunitatea lor.

De asemenea, elevii au fost invitați să facă o scurtă excursie prin sediul Consiliului Raional, unde au putut observa direcțiile și secțiile și să înțeleagă mai bine modul în care acestea contribuie la gestionarea treburilor publice locale.

Această vizită nu numai că a oferit elevilor o perspectivă practică asupra funcționării instituțiilor publice locale, dar și i-a încurajat să fie mai implicați și să-și folosească vocea în cadrul comunității lor. Este un pas important în educația civică a tinerilor și în pregătirea lor pentru a deveni cetățeni activi și responsabili.