Noutăți

Evenimente dedicate agricultorilor

Astăzi, specialiștii Serviciului Agricultură și Cadastru din cadrul Consiliului raional, împreună cu agenți economici în agricultură din Sîngerei, precum și oaspeți din alte raioane, au participat la un eveniment organizat de  către  Syngenta Agro SRL,  companie  lider pe piața locală de semințe și produse pentru protecția plantelor.

Acseta, s-a desfășurat  pe teritoriul lotului demonstrativ Platformă  – înființat pe terenurile S.R.L. Protuvim –  Agro, or. Sîngerei, conducător Mihai Bîrsanu.

În acest context, fermierii și parteneri ai companiei, au avut o posibilitate unică să discute noutățile și tendințele în domeniul protecției plantelor și tehnologiilor de cultivare, cît și să adreseze întrebări experților Syngenta.

În loturile demonstrative au putut fi văzuți toti hibrizii de floarea-soarelui și de porumb din portofoliul companiei,  fermierii au luat cunoștință  cu cele 5 reguli de aur promovate de Syngenta în procesul aplicării produselor pentru protecția plantelor.

Fermierii participanți la această măsură s-au convins de eficacitatea schemelor de protecție și a abordării complexe de cultivare a porumbului și a florii-soarelui  Astfel fiecare a reușit să  facă concluzie despre cei mai buni hibrizi, pentru a planifica semănatul pentru anul următor.