Noutăți

Evenimentul instituțional – Ziua Votării în incinta Liceului Teoretic “Olimp” din or.Sîngerei

👉Astăzi, în incinta Liceului Teoretic “Olimp” din or.Sîngerei, s-a desfășurat Evenimentul instituțional – Ziua Votării, în cadrul căreia vor fi selectate proiectele din Programul “Bugetarea Participativă în școli”.

📌La invitația Comisiei Electorale Școlare a participat și președintele raionului, Cristian Cainarian, dumnealui a menționat că astfel de activități sunt binevenite în rândul tinerii generații, fiindcă astfel se incurajează și se promovează dezvoltarea spiritului civic și al democrației atât în școală cât și în societate.

Ținem să menționăm că, la procedura de vot au participat elevii claselor a IV-a- XII-a, cu scopul de a alege 2 proiecte ce vor fi implementate pe viitor în instituție, începând cu anul de studii 2024-2025.

📣Proiectul ,,Bugetarea participativă în Şcoli” este parte a Programului ,,Democrație, Transparență şi Responsabilitate”, implementat de Asociația Promo-Lex, cu suportul financiar al Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID).

Programul este implementat în colaborare cu Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova şi Centrul de Instruire Continuă în Domeniul Electoral.