Noutăți

Festivalul Internațional al Plăcintelor și Sarmalelor.

Devenită deja o tradiție frumoasă, după o pauză de doi ani cauzată de pandemie, astăzi satul Chișcăreni a îmbrăcat straie de sărbătoare, desfășurînd cea de-a 10 – a ediție a Festivalului Internațional al Plăcintelor și Sarmalelor.

La invitația primarului de Chișcăreni, Ion Cioina, la festivitate, au participat președintele raionului Grigore Corcodel, consilierul raional Oleg Cernei, oaspeți din România, primari și multă lume bună.
An de an, festivalul capătă un contur deosebit ce își lasă amprenta și este apreciat de toți gurmanzii, iubitori de plăcinte, sarmale și acorduri ale melodiilor tradiționale. Astfel, circa 70 de gospodine și gospodari din raion, au pregătit bucate tradiționale și vinuri, iar​ meșteșugarii s-au reunit pentru a-și prezenta realizările și succesele obținute pe parcursul ultimilor ani.
În alocuțiunea sa, președintele raionului, a subliniat că Festivalul Internațional al Plăcintelor și Sarmalelor, este cel ce duce faima raionului în întreaga lume.
Vizitatorii s-au delectat cu un program de zile mari cu participarea marelui Nicoale Glib și a celor mai îndrăgiți artiști, ansambluri folclorice, vocale, ansambluri de dansuri populare din raion și de peste hotare iar în semn de gratitudine pentru dedicația manifestată, patriotism, implicare și participare la festival, au fost înmînate Diplome și premii.
​ ​ ​ ​ ​ ​ ​Festivalul Internațional al Plăcintelor și Sarmalelor este un bun prilej de a evidenția valoarea incontestabilă a tradițiilor strămoșești, iar organizarea la cel mai înalt nivel a evenimentului de astăzi, demonstrează unitatea și dorința cetățenilor de a perpetua aceste tradiții din generație în generație.