Noutăți

Festivalul Internaţional de Poezie „Grigore Vieru”

👉Devenită deja o tradiție frumoasă, astăzi în incinta Casei raionale de Cultură “Nicolae Iorga” s-a desfășurat cea de-a XVI-a ediție a Festivalului Internaţional de Poezie „Grigore Vieru”, Grigore Vieru-verbul de lumină.

Festivalul Internaţional de Poezie „Grigore Vieru”sună ca o oportunitate minunată de a celebra arta, cultura și de a se aduce în prim plan lucrările marelui poet-Grigore Vieru.

📣La festivitate, au participat președintele raionului, Cristian Cainarian, vicepreședinta raionului, Vera Sebușca, președintele Comisiei pentru învăţămînt, cultură, sport, tineret, ocrotirea sănătăţii, probleme sociale, turism şi culte Ion Roșca, primarul orașului Sîngerei, Arcadie Covaliov, Daniel Corbu, scriitor, coordonatorul Festivalului „Grigore Vieru”, Filomena Corbu, director de program al Festivalului „Grigore Vieru” la Iași, Elena Mîndru, Președinta Scriitorilor Fără Frontiere,poeți, elevi, cadre didactice cât și funcționari publici.

📌În discursul său, președintele raionului Cristian Cainarian , a subliniat despre importanța de a aduce un omagiu marelui poet al neamului-Grigore Vieru. Dumnealui a menționat că prin desfășurarea acestui festival avem posibilitatea de a întări legăturile culturale dintre noi și să ne bucurăm de poezie, “Grigore Vieru a reușit să captureze esența sufletului românesc, să exprime dorințele și speranțele noastre. “ După care dumnealui a înmânat diplome de excelență a Consiliului raional Sîngerei și acordarea premiului bănesc în cadrul Festivalului Internațional de Poezie „Grigore Vieru”, ediția a XVI-a, la Sângerei.

👉Ulterior, Doina Uricariu, poetă a menționat că „Festivalul Grigore Vieru este cel mai important festival internațional dedicat unui poet care este modelul viu, dinamic, este energia românității de pretutindeni. Nu numai din România de dincolo și dincoace de Prut, dar în toate comunitățile românești din lume.”

Menționăm că este important să valorificăm astfel de evenimente, să promovăm valorile literare, iar prin astfel de festivale se poate face acest lucru. Evidențiem că evenimentul este organizat de către Centrul cultural-științific „Grigore Vieru” din Chișinău și de Asociația culturală „Feed Back” din Iași. Prima ediție a Festivalului a avut loc în 2009.