Noutăți

Festivalul Național de Folclor „Nicolae Glib” – Jubileul de 75 de Ani

Festivalul Național de Folclor „Nicolae Glib” – Jubileul de 75 de Ani
Nicolae Glib, celebrul interpret de muzică populară originar din raionul Sîngerei, comuna Pepeni este o figură reprezentativă a folclorului românesc, având o contribuție majoră în promovarea și păstrarea tradițiilor muzicale naționale.
Astăzi, comuna Pepeni a fost gazda Festivalului Național de Folclor „Nicolae Glib”, o ediție specială dedicată celebrării jubileului de 75 de ani al maestrului.
La festival au fost prezenți președintele raionului, Cristian Cainarian, vicepreședinta raionului, Vera Serbușcă, primarul comunei Pepeni, Oleg Cernei, primarul orașului Sîngerei, Arcadie Covaliov, șeful adjunct al OT Bălți al Cancelariei de Stat, Igor Curca, deputatul în parlamentul Republicii Moldova, Gheorghe Ichim care au avut ocazia să admire lucrările meșterilor populari, apreciind diversitatea și calitatea produselor tradiționale expuse în cadrul festivalului.
Ulterior, președintele raionului a venit cu un mesaj de felicitare către maestrul Nicolae Glib pentru contribuția sa remarcabilă la îmbogățirea patrimoniului muzical al regiunii și transmiterea tradițiilor și valorilor culturale.
În cadrul festivalului, ansamblurile etnofolclorice din raionul Sîngerei au creat o atmosferă de sărbătoare, aducând în prim-plan tradițiile locale și captivând publicul cu evoluțiile lor.
Participanții au fost răsplătiți cu diplome de apreciere, iar comuna Pepeni a primit o diplomă din partea autorităților raionale pentru organizarea excelentă a acestui eveniment cultural.
Festivalul a fost încununat de evoluția Orchestrei Naționale de muzică populară „Lăutarii”, condusă de Nicolae Botgros.
Pe scenă au evoluat Ion Paladi, Mihaela Tabură, Lilia Roșca, Tatiana Jacot, Anatol Latîșev, Diamanta Paterău, Nicolae Ciubotaru, Valentin Butucel și Mariana Dobzeu.
Iar spre final, maestrul Nicolae Glib a încântat spectatorii cu un colaj minunat de melodii.
Consiliul Raional Sîngerei a contribuit la organizarea acestui eveniment și își reafirmă angajamentul de a susține și promova cultura, investind constant în păstrarea și dezvoltarea acesteia.