Noutăți

Florile recunoștinței la Complexului Memorial „Pietate” pentru eroii căzuți în lupta din Afganistan

👉Această dimineață de sâmbătă a fost una plină de tristețe pentru toți cei care au venit să depună florile recunoștinței în fața Complexului Memorial „Pietate”, în semn de omagiu pentru eroismul soldaților căzuți în lupta din Afganistan, conflictul acerb desfășurat între 1979 și 1989.
👉Alături de veterani, la miting au participat conducerea raionului, în persoana Președintelui Cristian Cainarian și a vicepreședinților Vera Serbușca și Ivan Cebotari, primari, funcționari publici și consilieri raionali.
📌Cuvintele de gratitudine și apreciere au răsunat în discursurile oficialilor ale președintelui raionului, Cristian Cainarian , primarului orașului Sîngerei, Arcadie Covaliov și președintelui Asociației Teritoriale a veteranilor conflictului armat din Afganistan, Dumitru Scoropan. Dumnealor, au subliniat curajul și devotamentul eroilor căzuți în luptă. Mesajele transmise au evocat sacrificiul suprem al acestor eroi, amintind tuturor prezenților de datoria noastră de a păstra vie memoria lor și de a ne angaja în continuare pentru pace și stabilitate.
📣Acest moment dedicat victimelor conflictului armat din Afganistan perpetuă cele mai sacre valori ale comunității noastre, precum pacea, credința și libertatea iar slujba de pomenire a celor căzuți, condusă de Blagocinul raionului, Maxim Guzun, a subliniat sacrificiul eroilor.
Menționăm că conform Dispoziției Președintelui raionului nr. 16 din 08 februarie 2024, pentru devotament față de drapelul de luptă, fidelitate jurământului militar, eroism și sacrificiu în numele Păcii, pentru bărbăție și jertfire de sine, manifestate în timpul operațiunilor militare pe teritoriul Republicii Afganistan (1979–1989), pentru educația militar patriotică a tinerei generații, precum și cu prilejul Aniversării a 35-a de la retragerea trupelor militare sovetice din Afganistan ,participanții la războiul din Afganistan  au fost decorați cu Diploma de gratitudine a Consiliului raional.
📌Este important de subliniat că aceste ceremonii de comemorare nu sunt doar simple evenimente sociale, ci reprezintă un mod vital prin care comunitatea își exprimă recunoștința și respectul față de cei care au sacrificat totul pentru binele comun.
🙏Ele ne amintesc că libertatea și pacea de care ne bucurăm astăzi nu au venit fără costuri și că este datoria noastră să onorăm și să protejăm moștenirea acestor eroi.