Noutăți

Forumul raional al tinerilor din Sîngerei

Astăzi, în incinta Casei raionale de Cultură „Nicolae Iorga”, s-a desfășurat Forumul raional al tinerilor din Sîngerei, eveniment care a adunat tineri dornici de cunoaștere și implicare.

Organizarea acestuia a fost posibilă datorită eforturilor Serviciului Tineret și Sport al Consiliului raional Sîngerei în colaborare cu Consiliul raional al tinerilor din Sîngerei.
La forum au participat: vicepreședintele raionului, Iulian Erimei, șeful Serviciului Tineret și Sport, Viorel Onceanu, managerul Centrului de Tineret, Mihaela Vozianov, coordonatorul de voluntari al Centrului de Sănătate prietenos Tinerilor, Cristina Tabarcea, și reprezentantul Agenției pentru Ocuparea Forței de Muncă, Nina Bologan.
Discursul vicepreședintelui, Iulian Erimei a pus în evidență importanța tinerilor în procesul de formare a societății și i-a încurajat pe aceștia să-și urmeze visele și să lupte pentru un viitor demn.
Un aspect central al evenimentului a fost prezentarea raportului privind necesitățile tinerilor, care a fost rezultatul unui chestionar sociologic desfășurat pe un eșantion de 180 de tineri din raion. Aceste date au fost utilizate pentru a ghida discuțiile în cadrul a patru ateliere de lucru, unde participanții, împreună cu facilitatorii, au căutat soluții pentru a depăși provocările cu care se confruntă.
În final, participanții au aprobat o Rezoluție denumită „Recomandări pentru Autoritatea Publică Locală de nivelul II”, subliniind astfel responsabilitatea pe care o au în a face cunoscute preocupările și nevoile tinerilor în fața autorităților.