Media, Noutăți

IARMAROCUL „TOAMNA DE AUR” 2021

În zilele de sîmbătă și duminică pe teritoriul pieței Independenței din or. Sîngerei  a fost organizat de către Consiliul Raional –  IARMAROCUL „TOAMNA DE AUR” 2021.

         La eveniment  au  participat : producătorul autohton „ Rifero”, care din nou a venit din Chișinău cu diverse produse dulci, naturale, Oleinic Artur din Mîndreștii Noi, iarăși ne-a bucurat cu   producția confecționată din blănuri care ne-a demonstrat-o împreună  cu întreaga familie, purtînd straie naționale. Meșterul popular  în prelucrarea lemnului, dl Ion Dascăl din Bilicenii Noi  a prezentat o serie de confecționări proprii din lemn , lucrate manual, apicultorul Bacinschii Vladimir din Bălți a venit cu o serie de produse apicole mult apreciate de cumpărători, ÎI Lesnic Maria din Briceni  a venit cu un vast asortiment de pomi fructiferi și plante decorative,  ÎI Iurie Iachimov cu parfumuri. O rază de soare a adus ÎI Ciocolată Vie, care a venit din Bălți cu diverse accesorii confecționate de copii,  foarte  atractive,  dl. Nichita Timoș a venit spre bucuria copiilor cu un tomberon,  o trambulină , cu accesorii, jucării. Un vast asortiment de produse de uz casnic a fost propus spre comercializare de  magazinul “Telemarchet” filiala Bălți. SRL “Dares Emprod’ din Chișinău a comercializat plăcinte, mici, frigărui și prepelițe la grătar iar ÎI Ursu Vasile ne-a delicat cu murături pentru toate gusturile. GȚ Roponică Iuriie din Ciuciueni a comercializat cu success produse din lapte de oi.

         Menționat că SRL” Virtuozimpex” din Bilicenii Vechi, conducător dl Irimenco Grigore a aprovizionat practic toți locuitorii orașului cu mere delicioase la preț foarte convenabil, pentru care îi muțumim foarte mult!!! Deasemenea au fost foarte appreciate roșiile propuse de SRL “Agricol Nord” din Alexandreni conducător dl Vrabie Anatol.

Mulțumim mult tuturor participanților la evenimente pentru receptivitate și susținere,  Secției Cultură, care a contribuit la buna dispoziție a vizitatorilor, dorindu-le succese  cît mai mari!

Valentina Baciu

Direcția Agricultură, Cadastru și Urbanism