Noutăți

Identificarea soluțiilor pentru finanțarea Posturilor de Pompieri și Salvatori

Astăzi, vicepreședintele raionului, Iulian Erimei, șef Direcție Finanțe Octavian Banaru, șef adjunct al Oficiului Teritorial Bălți al Cancelariei de Stat, Cristian Cainarean, șef Direcția Situații Excepționale mun.Bălți, Vasile Iovdii și șef –adjunct al DSE Bălți, Alexandru Gumeniuc, s-au deplasat într-o vizită de lucru în comuna Chișcăreni.

În cadrul acesteia, în prezența primarilor localităților deservite de Postul de pompieri și salvatori Chișcăreni, a fost pusă în discuție chestiunea privind indentificarea surselor de finanțare pentru activitatea continuă și funcționalitatea postului de pompieri și salvatori, întrucît începînd cu anul 2023, capacitatea de susținere financiară a acestor posturi devine dificilă.
Menționăm că de la înființare și pînă în prezent, acestea au fost finanțate integral din resursele bugetului raional. Luînd în considerație bugetul raional auster pentru 2023, în cadrul discuțiilor a fost evidențiată necesitatea indentificării surselor de finanțare alternative, așa ca eventualele transferuri cu destinație specială de la bugetul de stat, contribuția APL de nivel I din zona deservită, donații voluntare, etc.