Noutăți

Inaugurarea lucrărilor de renovare a secției terapie intensivă

Astăzi, președintele interimar, Ivan Cebotari, vicepreședinții Iulian Erimei și Ivan Orlovschi, alături de consilieri raionali, șeful adjunct al Oficiului Teritorial al Cancelariei de Stat, directorul Spitalului raional și medicii din cadrul acestuia, au participat la ceremonia de inaugurare a Secției terapie intensivă (reanimare) din cadrul spitalului care de curînd a fost renovată.

Și cum toate lucrurile frumoase încep cu Dumnezeu, evenimentul de astăzi a debutat cu oficierea slujbei de sfințire a secției de către părintele Serghei.
Astfel, un proiect deosebit, compus din mai multe elemente, în această zi a căpătat un contur aparte pentru secția de terapie intensivă. La această etapă, aceasta este complet fortificată și dotată cu aparataj performant, videofibrogastroscop și ultrasonograf care împreună cu alte aparate achiziționate anterior cu suportul Consiliului raional Sîngerei, vor contribui la formarea unui ciclu închis pentru pacienții care necesită tratament intensiv în situații critice vitale.
În prezent, pacienții spitalizați în secția terapie intensivă se bucură de tot spectrul de investigații care va permite personalului medical să acorde un tratament calitativ și sigur.
Subliniem că etapa următoare este renovarea blocului de operații și dotarea cu aparat de radiografie C XiScan, masă de operații ortopedică și un laparoscop. Datorită alocării mijloacelor financiare din partea Consiliului raional, aici urmează să fie instalat și ascensorul mult așteptat.
La finalizarea etapei a treia a proiectului, blocul chirurgical pe bună dreptate va putea fi numit unul modern iar intrarea separată în anexa de diagnostic va permite pacienților ambulatori să beneficieze de serviciu ce va aduce un randament crescut de lucru al aparatelor achiziționate.
În alocuțiunile rostite, invitații de onoare, au subliniat că asigurarea cetățenilor raionului cu toate condițiile necesare de diagnostic și tratament, reprezintă o prerogativă aparte, de aceea zi de zi, se depun eforturi pentru idenficarea surselor financiare în scopul modernizării instituției medicale.
Prezenți la eveniment, medicii din cadrul Spitalului raional Sîngerei, au accentuat contribuția majoră a Consiliului raional în dotarea instituției medicale cu aparataj modern, fapt ce va contribui nemijlocit la îmbunătățirea considerabilă a actului medical.
Totodată, dumnealor au adus sincere mulțumiri dlui Vadim Popa, care voluntar a realizat lucrăril de reparației a secției terapie intensivă, administrația spitalului alocînd mijloacele financiare necesare.