Noutăți

Inaugurarea sediului Dispeceratului Integrat pentru Situații de Urgență NORD

În dimineața acestei zile, sub acorduri de fanfară, președintele raionului Sîngerei, Cristian Cainarian, a participat alături de prim-ministrul Republicii Moldova, Dorin Recean, Ministrul Afacerilor Interne, Adrian Efros, Șeful Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, Alexandru Oprea, șef Oficiul Teritorial Bălți a Cancelariei de Stat, Vladimir Rusu la un eveniment istoric desfășurat în municipiul Bălți – Inaugurarea sediului Dispeceratului Integrat pentru Situații de Urgență NORD.

Acesta marchează finalizarea cu succes a unui proiect crucial în cadrul Programului Transfrontalier „Răspunsul Comun Eficient în Situații de Urgență Transfrontaliere”, finanțat din fonduri europene prin Programul Operațional Comun România – Republica Moldova 2014-2020.
Dispeceratul Integrat NORD reprezintă o inițiativă majoră a Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) și vine să consolideze capacitățile de gestionare a situațiilor de urgență din Bălți, cât și din alte 11 raioane din regiunea de nord a țării, inclusiv raionul Sîngerei.
Noul Dispecerat Integrat NORD este echipat cu tehnologii moderne de comunicare și monitorizare, având în vedere diversitatea situațiilor de urgență cu care se pot confrunta cetățenii.
Cu acces la informații în timp real și coordonare eficientă între diferitele agenții implicate, dispeceratul are scopul de a asigura o gestionare promptă și eficientă a situațiilor de urgență, minimizând impactul acestora asupra comunităților afectate.
Începînd de astăzi, atît cetățenii din raionul Sîngerei cît și celelate raioane din regiunea Nord, vor beneficia de servicii de calitate fiind asigurați cu un răspuns rapid și eficient în fața situațiilor de urgență.
Proiectul a implicat eforturi concertate în cadrul unei colaborări strânse între autoritățile locale, regionale și naționale din România și Republica Moldova. Finanțat de Uniunea Europeană, prin intermediul Programului Operațional Comun, acesta a oferit suport financiar esențial pentru infrastructură, echipamente și pregătirea personalului.