Noutăți

Într-un corp sănătos, o minte sănătoasă

‼ Importanța promovării sportului și a modului sănătos de viață, antrenarea tinerilor și adulților în practicarea exercițiilor fizice și a sportului cât și propagarea valorilor olimpice mondiale, sunt doar câteva din obiectivele Consiliului Raional Sîngerei.
👉Cu această ocazie, astăzi la Sîngerei, a fost marcată Ziua Sportului și a Mișcării Olimpice.
📣În acest sens, conducerea raionului, alături de echipa de funcționari ai Consiliului raional cât și echipa primăriei orașului Sîngerei, echipele întreprinderilor, organizațiilor și instituțiilor de învățămînt, promotori ai unui stil de viață sănătos, s-au întrecut în cadrul mai multor competiții sportive.
↘ În discursul său, președintele raionului Cristian Cainarian , a subliniat importanţa majoră a sportului în viaţa socială, fapt ce contribuie nemijlocit la promovarea valorilor sportive și educarea unei generații responsabile și sănătoase.
👉Evidențiem că evenimentul organizat de către Serviciul Tineret și Sport, Direcția Educație, Agenția Teritorială Olimpică, Școala Sportivă “D.Atanasov” în parteneriat cu primăria orașului Sîngerei, a debutat în Piața Independenței, unde a fost dat startul Crosului Olimpic, consacrat „Zilei Internaționale Olimpice”, ediția a XVIII-a 2024. Astfel, participanții au alergat o distanță de 2000 metri.
👉Ulterior cei prezenți și-au demonstrate capacitățile la mai multe activități, precum, volei, minifotbal, tenis de masă, ridicarea greutăților, joc de dame, împins din culcat cu halteră, estafea familiei, tragerea odgonului și lupta tradițională trânta (la berbec și cocoș) la Stadionul central „Olimpiada 80”.
↘ La final, câștigătorii probelor sportive au fost premiați cu diplome, cupe, medalii și cadouri speciale din partea Comitetului Național Olimpic.