Comisia pentru Situații Excepționale

Membrii CSE s-au întrunit în ședință extraordinară

În legătură cu avertizarea meteo lansată de Serviciul Hidrometeorologic de Stat, Președintele raionului Sîngerei, Cristian Cainarian  a convocat ședința Comisiei Situații Excepționale a raionului Sîngerei.
La ședință au fost prezenți conducătorii serviciilor desconcentrate din raion și conducători a subdiviziunilor Consiliului raional.
Avertizarea meteo specifică că în legatură cu deplasarea unui ciclon sudic și pătrunderea unei mase de aer polar în apropierea teritoriului țării, în intervalul 7-10 ianuarie se prevăd condiții complicate ale vremii:
– vor cădea precipitații sub formă de ploaie cu transformare în lapoviță și ninsoare, pe 8 ianuarie va ninge puternic (15-20 l/m2),
izolat va viscoli. Pe drumuri se vor forma troiene și ghețuș.
– izolat pe firele electrice și copaci se vor semnala depuneri de lapoviță.
– pe 7-9 ianuarie vântul nord-vestiс va prezenta intensificări în rafale de până la 15-20 m/s.
– pe 8-10 ianuarie temperatura medie zilnică a aerului va scădea cu 10-15°C.
👉În acest context, membrii comisiei au discutat despre capacitatea de intervenție în cazul ninsorilor abundente şi poleiului puternic a serviciilor de întreținere a drumurilor publice locale și raionale, a serviciilor de întreținere a rețelelor electrice și rețelelor de gaze naturale.
📌Conducătorilor auto le reamintim să nu pornească la drum dacă nu au echipat autovehiculul cu pneuri corespunzătoare, să conducă cu viteză redusă, să verifice starea frânelor și să nu uite că autovehiculul trebuie dotat cu lanţuri antiderapante, lopată şi sac cu nisip.
Asigurați-vă că automobilul este alimentat cu combustibil, că aveți telefonul încărcat.
❗️De asemenea, recomandăm să vă abțineți de la deplasările lungi, dar dacă ați decis să mergeți în vizită la rude, de sărbători, informați-vă din timp despre starea traseului pe care urmează să vă deplasați și în localitățile în care mergeți.