Mesaje de felicitare

Mesaj de felicitare al Președintelui interimar al raionului, cu prilejul Zilei Naționale a Culturii

 

Stimați promotori ai culturii!

La 15 ianuarie, marcăm Ziua Națională a Culturii, eveniment care coincide deloc întâmplător cu ziua de naștere a marelui poet național – MIHAI EMINESCU, geniul creator care a reflectat în operele sale varietatea culturii noastre.

Cultura este pilonul principal al dezvoltării spirituale sănătoase a unei societăți, de aceea promovarea acesteia trebuie să reprezinte obiectiv cheie pentru fiecare din noi, capătînd astfel șansa unui viitor care își cunoaște istoria, valorile culturale și tradițiile strămoșești.

Deosebita și remarcabila cultură a Republicii Moldova este mîndria noastră, aceasta formîndu-se de-a lungul secolelor a combinat tradițiile originale cu noile realizări ale scriitorilor, dansatorilor, muzicanților, pictorilor iar una din prioritățile noastre este de a face totul pentru ca locuitorii raionului Sîngerei, să aibă acces la spațiul cultural comun. În acest sens, depunem maxim efort pentru a oferi sprijin caselor de cultură, bibliotecilor, muzeelor și pentru a asigura continuitatea firului cultural iar tinerilor li se inspiră dragostea față de artă și frumos.

Cu prilejul Zilei Naționale a Culturii, aduc mulțumiri tuturor celor care s-au dedicat acestei ramuri și celor care continuă să dezvolte viața culturală a raionului. Vă doresc noi și nesecate forțe pentru a continua activitatea pe acest tărîm, multă inspirație, idei inovatoare, energie creatoare și putere pentru a păstra și valorifica patrimoniul cultural.

Cu respect,

Ivan Cebotari

Președintele interimar al raionului Sîngerei