Noutăți

Noi vizite în teritoriu

După o scurtă pauză, vicepreședintele raionului Sîngerei, Iulian Erimei continuă să monitorizeze buna desfășurarea a lucrărilor de asfaltare a drumurilor de interes raional.

De această dată, însoțit de președintele Comisiei consultative pentru Învăţămînt, cultură, sport, tineret, ocrotirea sănătăţii, probleme sociale, turism şi culte, Ion Galus, au întreprins o vizită de lucru în Iezărenii Vechi, la drumul L 281 Chișcăreni – Ciuciuieni – Dumbrăvița.
Împreună cu primarul de Iezăreni, Renata Gabor, au purtat discuții cu dirigintele de șantier, Igor Popușoi, S.A „Drumuri Bălți – Sîngerei” și responsabilul tehnic Valeriu Boldu, care au informat că la tronsonul de drum cu lungimea de 880 m se execută un strat de fundație din piatră spartă cu grosimea de 10 cm și îmbrăcăminte din beton asfaltic cu grosimea de 6 cm. Totodată sunt amenajate și acostamentele cu piatră spartă. Precizăm că pentru asfaltarea acestui drum au fost alocați 2 mil.385,28 mii lei prin Decizia Consiliului raional.
Ulterior, oficialii au mers pentru a vedea cum decurg lucrările de amenajare a unei porțiuni de trotuar cu lungimea de 200 metri, pentru care au fost alocați bani din bugetul local.
Ultima destinație din agenda de lucru, a fost în cadrul Gimnaziului „Sergiu Rădăuțan”, director Viorica Chisaru, unde la moment se efectuează lucrări de reconstrucție a acoperișului.
În acest context, subliniem că grație eforturilor comune a autorității publice locale și administrației gimnaziului, s-a reușit obținerea Proiectului „Reconstrucția acoperișului clădirii Gimnaziului „Sergiu Rădăuțan”, finanțat de Fondul Național de Dezvoltare Regională și Locală, în cadrul Programului Național Satului European, cu valoarea de circa 5 milioane. Consiliul raional nu a rămas indiferent, contribuind cu mijloace financiare pentru realizarea proiectelor de execuție, raportul de audit energetic și raportul de expertiză a clădirii.