Noutăți

„Pentru Siguranță – Construim cu Integritate!”

Ziua lucrativă la Consiliul raional Sîngerei a continuat cu petrecerea instruirii agenților publici din sfera construcțiilor, activitate ce are loc în cadrul Campaniei naționale de informare și sensibilizare „Pentru Siguranță – Construim cu Integritate!”, care are drept scop promovarea standartelor de integritate, consolidarea capacităților și responsabilitășilor în domeniu și diminuarea riscurilor de corupție la executarea lucrărilor de construcție.

La eveniment au participat vicepreședinții raionului, Iulian Erimei și Ivan Orlovschi, primari, secretari, funcționari din cadrul Secției Construcții, Gospodărie Comunală și Drumuri, Serviciul Agricultură și Cadastru, relații funciare și cadastru, etc.
Formatorul seminarului a fost Grigore Lupașcu, inspector principal în Direcția Educație Anticorupție, Centrul Național Anticorupție, care detaliat a relatat despre competențele CNA, subliniind că funcționarii trebuie să desfășoare activitatea în strictă conformitate cu legea iar în cazul în care întîmpină un act de corupție să sesizeze imediat Centrul Național Anticorupție. Totodată, dumnealui a oferit răspunsuri detaliate la toate întrebările și neclaritățile participanților.
Menționăm că campania reprezintă un ansamblu de acțiuni cu caracter de informare, sensibilizare și consolidare a culturii de integritate a funcționarilor responsabili de gestionarea fondurilor externe și interne în dezvoltarea infrastructurii naționale. În cadrul campaniei de informare se vor desfășura activități de informare privind rigorile de integritate și răspunderea pentru lipsa acesteia.
Campania se va desfășura în perioada martie-octombrie 2023 și va ajunge în toate raioanele țării.