Noutăți

Raionul Sîngerei pune accent pe investiții pentru a propulsa dezvoltarea regională.

Consiliul Raional Sîngerei pune accent pe atragerea investițiilor pentru proiecte de dezvoltare regională

Astăzi, conducerea raionului, în frunte cu președintele Cristian Cainarian și vicepreședintele Ivan Cebotari, a organizat o ședință de lucru cu șeful adjunct al OT Bălți al Cancelariei de Stat, Igor Curca, șefa Direcției Economie și Atragerea Investițiilor Lilia Cucoș, specialist principal al DEAI, Ala Cuzun și primarii comunelor Dumbrăvița, Coșcodeni, Chișcăreni, Ciuciuieni și Iezărenii Vechi. Scopul întâlnirii a fost de a discuta oportunitățile de participare la concursul de selectare a proiectelor de dezvoltare regională pentru orașele și satele din Republica Moldova, ediția 2024, anunțat recent de Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale.

În cadrul ședinței, au fost prezentate mai multe inițiative și proiecte de dezvoltare propuse de primarii localităților menționate. Unul dintre proiectele majore discutate a fost construcția unui branșament de apeduct care va asigura accesul la apă potabilă a locuitorilor din mai multe sate.

Conducerea raionului Sîngerei a reiterat importanța colaborării strânse cu primăriile și autoritățile centrale pentru a identifica și implementa proiecte viabile de dezvoltare regională. Atragerea de investiții în infrastructură și alte domenii esențiale va contribui la creșterea economică a raionului, la crearea de noi locuri de muncă și la îmbunătățirea generală a condițiilor de trai ale populației.