Noutăți

Școala – altar de lumină

A devenit deja o tradiție ca la 30 ianuarie, de Sfîntul Antonie cel Mare să se sărbătorească Hramul Gimnaziului „Sergiu Rădăuțan”. Sfîntul Antonie, fiind protectorul și octrotitorul instituției, chemat mereu în sprijinul elevilor pentru a-i inspira la gînduri frumoase și fapte mărețe.
În acest sens, la inițiativa managerului instituției, Viorica Chisaru, școala a îmbracat astăzi straie de sărbătoare, primind binecuvîntarea cerească prin oficierea slujbei de sfințire de către părintele Anatolie, parohul Bisericii din Iezărenii Vechi și părintele Marcel, parohul Bisericii din Vrănești.

La deosebitul eveniment au participat conducerea raionului, consilieri raionali, primarul localității, șef Direcție Educație, funcționari, profesori, elevi și părinți care cu mîndrie pe chip au vociferat mesaje de felicitare și apreciere a meritelor remarcante obținute de-a lungul anilor.
În alocuțiunea sa, Viorica Chisaru, managerul Gimnaziului, a evindențiat contribuția substanțială și aportul Consiliului raional, a autorității publice locale de nivelul I și tuturor oamenilor de bună credință care au pus umărul la modernizarea școlii, iar în semn de gratitudine a înmînat oaspeților Diplome de recunoștință.
La cei 110 ani împliniți, Gimnaziul „Sergiu Rădăuțan” este înfloritor, dotat cu spații de studii conform standartelor, sală de sport renovate, clasă de calculatoare performantă, teren sportive, etc, reprezintînd un model pentru cei care profesează, își fac studiile, dar și pentru întreaga societate.