Noutăți

Ședința Comisiei extraordinare de Sănătate Publică

Dimineața lucrativă la Consiliul raional Sîngerei a debutat cu convocarea în ședință a Comisiei Raionale Extraordinare de Sănătate Publică.

Președintele comisiei, dl Tudor Tutunaru, a specificat că scopul primordial al întrunirii de astăzi este de a analiza situația epidemiologică din raion și a identifica posibilele căi de intervenție pentru asigurarea unui grad adecvat de pregătire și răspuns la infecția Covid-19  în contextul înregistrării unei creșteri a numărului de cazuri noi.

În această ordine de idei, dl Gheorghe Balea, medic epidemiolog Centrul de Sănătate Publică Bălți (Sîngerei), a adus la cunoștința membrilor despre creșterea numărului de cazuri Covid-19 pozitive iar acoperirea vaccinalăcu schema completă a populației conform recensămîntului din anul 2014 este cca 18,5%.

Ulterior membrii comisiei au intervenit cu propuneri referitoare la chestiunile menționate, făcîndu-se apel la responsabilitate și respectare strictă a tuturor cerințelor de prevenire și combatere a Covid -19.

Mai multe detalii despre toate punctele stabilite astăzi, puteți vizualiza în Hotărîrea nr. 6 din 28.07.2022.