Media, Noutăți

Ședința de lucru cu organele de poliție

Astăzi, la Consiliul raional s-a desfășurat ședința de lucru cu participarea reprezentanților Consiliului raional Sîngerei în persoana președintelui raionului, dl Grigore Corcodel și vicepreședintelui, dl Iulian Erimei, a dl Mihail Curciuc șef-adjunct și specialiștilor din cadrul Direcției Educație, cu șeful-adjunct al Inspectoratului de poliție Sîngerei, comisar principal, dl Alexandru Berzoi și șeful Secției securitate publică a Inspectoratului de poliție Sîngerei, comisar principal, dl Vitalie Tarlapan.

Tematica discuțiilor fiind: “Prevenirea violenței între semeni. Bullying-ul”, “Securitatea în mediul școlar”, “Aspecte ale comportamentului delicvent și deviant”, “Pericolul abandonului școlar și fuga voluntară de domiciliu”.
De menționat, că șeful Secției securitate publică a Inspectoratului de poliție Sîngerei, dl Vitalie Tarlapan, a prezentat în fața reprezentanților autorităților publice o amplă informație privind situația în care se află copii din raion. În raportul său, Alexandru Berzoi, șeful-adjunct al Inspectoratului de Poliție s-a referit la activitățile de prevenire și reducere a riscurilor de violență între copii și securitatea în mediul școlar și despre nivelul de conlucrare cu autoritățile publice locale și comunitatea, obiectivele prioritare de activitate a Inspectoratului de poliție pentru anul curent.
În încheiere, dl Grigore Corcodel, președintele raionului a mulțumit Inspectoratului de Poliție Sîngerei pentru discuțiile constructive, asigurînd că conducerea raionului va opta și în continuare pentru un parteneriat eficient între autoritățile publice locale și organele de poliție.