Media, Noutăți

Ședința Extraordinară de Sănătate Publică

Membrii Comisiei raionale Extraordinare de Sănătate Publică s-au convocat astăzi în ședință comună.

Președintele comisiei, dl Tudor Tutunaru a salutat audiența și a pus accent pe implicare și inițiativă în analiza punctelor prevăzute în Hotărîrea nr.3 din 14 februarie 2022 a Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică în scopul asigurării unui grad adecvat de pregătire și răspuns la infecția Covid-19.

Ulterior, dl Gheorghe Balea, vicepreședintele comisiei, a menționat despre stabilirea gradului de alertă pentru fiecare localitate, înregistrarea unei descreșteri a morbidității în raion cu peste 35%, în acest sens raion Sîngerei atestă cod portocaliu la infecția SAR-COV-2.

Totodată, membrii comisiei au intervenit cu propuneri despre stabilirea restricțiilor pentru prevenirea și combaterea cît mai rapidă a pandemiei și dimunuarea riscurilor pentru locuitorii raionului.  

La final cu majoritatea voturilor au fost stabilite măsuri în dependență de stabilirea codului de alertă  pentru activitatea unităților de alimentație publică, zonelor de agrement, parcurile de distracții centrele de sport/fitness, evenimentele sportive, întrunirile științifice, conferințe, seminare, etc.

Toate acestea, detaliat le puteți analiza în Hotărîrea nr.2 din 16.02.2022.