Media, Noutăți

Ședință în cadrul proiectului „Planificare SMART în domeniul managementului sectorului apei”

Astăzi, la Consiliului raional Sîngerei, s-a desfășurat ședința de lucru în cadrul proiectului „Planificare SMART în domeniul managementului sectorului apei” finanțat prin intermediul Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei, GIZ și implementat în cadrul măsurii „Suport pentru Guvernul Republicii Moldova în vederea implementării Agendei 2030”.
În debut, vicepreședintele raionului, dl Iulian Erimei, a salutat audiența, menționînd despre importanța majoră a proiectului dat, care va contribui nemijlocit în asigurarea condițiilor de studiu pentru copiii din instituțiile specificate.
La eveniment, au participat, reprezentanții ADR Nord, managerii insituțiilor identificate și anume: Gimnaziul „V. Alexandri” din satul Drăgănești, Azilul de bătrîni „Sf. Gheorghe” din s. Drăgănești, Gimnaziul „Ion Ignatiuc” din s. Prepelița, Gimnaziul „Sergiu Rădăuțan” din s. Iezărenii Vechi și Școala Sportivă „Dumitru Atanasov”din or. Sîngerei, care vor beneficia de filtre și încălzitoare.
Menționăm că proiectul dat, va avea impact asupra vieții socio-economice a raionului Sîngerei în ceea ce privește calitatea mai bună a apei, o gamă mai largă de activități agricole și neagricole, dezvoltarea turismului și facilități necesare în toate domeniile de activitate datorită valorificării investițiilor în acest domeniu.
Elena Verenciuc, șefa interimară a Secției planificare și cooperare regională, ADR Nord, a menționat că proiectul țintește trei rezultate: (1) capacități îmbunătățite în aplicarea instrumentelor inteligente de planificare strategică în sectorul de apă și canalizare în raioanele Briceni, Sângerei și Glodeni vor contribui la digitalizarea datelor în sectorul AAC și la atragerea investițiilor în acest sector; (2) creșterea gradului de conștientizare a membrilor comunității pentru consumul durabil de apă; (3) acces sporit la apă sigură de calitate în centrele comunitare și în instituțiile de învățământ din raioanele Briceni, Glodeni și Sângerei. Totodată, prin livrarea de echipamente de apă, proiectul va îmbunătăți calitatea apei și condițiile de igienă în instituțiile de învățământ și în centrele comunitare din cele trei raioane.