Noutăți

Ședință lucrativă dedicate producătorilor agricoli din raion

📌La data de 29 martie 2024, în sala de ședințe a consiliului raional s-a desfășurat o întîlnire de lucru cu producătorii agricoli din raion, în vederea posibilității creării unui grup de producători de cereale. Organizarea acestuia a fost posibilă datorită eforturilor Serviciului Agricultură și Cadastru.

👉La eveniment alături de agenții economici din agricultură au participat președintele raionului, Cristian Cainarian, vicepreședintele raionului Sîngerei Ivan Cebotari, Șefa Direcției Politici și Programe de dezvoltare rurală din cadrul Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare, Galina Petrachi cât și deputatul în Parlamentul RM, Gheorghe Ichim.

📣În debut, Președintele raionului Cristian Cainarian, a salutat participanții și a menționat despre importanța primordială a unei colaborări eficiente între autoritatea publică de nivelul II și agenții economici, dumnealui a menționat că viitorul aparține asociațiilor de producători și speră la un dialog constructiv.

Ulterior, Galina Petrachi, șefa Direcției Politici și Programe de dezvoltare rurală a menționat despre modalitatea, scopul, condițiile formării grupului de producători, beneficiile riscurile și responsabilitățile membrilor. După care au fost abordate obiectivele grupului care constau în consolidare, creșterea volumului producției calitative, reducerea costurilor de produceri, sporirea exporturilor și promovarea practicilor agriculturii durabile.

Ținem să menționăm că, Legea nr.312 din 20.12.2013 “Privind grupurile de producători agricoli și asociațiile acestora” , va fi modificată, iar subvenționarea urmează să fie bazată anume pe grupurile de producători.