Noutăți

Ședința operativă din 01.04.2024

Ziua de luni a debutat la Consiliul raional Sîngerei cu ședința operativă. În deschidere, președintele raionului, Cristian Cainarian, a salutat participanții și a făcut o succintă trecere în revistă a evenimentelor din săptămâna precedentă.

Printre acestea s-a remarcat vizita doamnei Galina Petrache, șefa Direcției Politici și Programe de Dezvoltare Rurală din cadrul Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare, care a avut ca scop furnizarea detaliilor tehnice pentru instituirea unui grup de producători de cereale în raion. De asemenea, s-a menționat vizita domnului Leonid Oleinicenco, președinte al Federației Moldovenești de Fotbal, care a avut în vedere finalizarea lucrărilor la stadioanele din Gimanziul „Iurie Boghiu” din com. Flămînzeni și L.T „Ion Creangă” din satul Rădoaia, precum și depunerea cererii pentru Proiectul Parteneriate Locale pentru Eficiență Energetică în Serviciile Sociale, în beneficiul Azilului de Bătrâni din Drăgănești.

Ulterior, secretara interimară a Consiliului raional, Angela Mihaliuc, a solicitat pregătirea și prezentarea Proiectelor de decizie pentru următoarea ședință a Consiliului raional, pentru a asigura respectarea bazei legale. În continuare, au fost prezentate informații relevante din diverse domenii: Sănătate: desfășurarea unei campanii de donare de sânge la care au participat 80 de persoane, lucrări de reparații la Secția de Internare, implementarea sistemului electronic pentru rețetele compensate. Tineret: implicarea în Ziua Votării la L.T. „Olimp”, acțiuni de salubrizare și înverzire alături de elevii Gimnaziului „Anton Crihan”, participarea la Seminarul educativ „Principiile și valorile creștine”. Afaceri și antreprenoriat: consultanță pentru rezidenți, depunerea cererii pentru susținerea antreprenoriatului feminin, planificări ale Consiliului de administrare. Agricultură și cadastru: pregătiri pentru o nouă întâlnire cu agricultorii. Construcții și drumuri: lucrări de profilare și plombare a drumurilor, inspecții de primăvară. Economie și atragerea investițiilor: pregătiri pentru evenimentul „Primăvara la Sîngerei”. Cultură: comemorarea celor 106 ani de la unirea cu Basarabia, participarea Ansamblului Hecenii la emisiunea „Românii au talent”. Educație: monitorizarea testărilor și pretestărilor pentru elevii claselor a IX – XII, organizarea și desfășurarea atelierelor de lucru în gimnazii și instituții de educație timpurie.

Această ședință a reprezentat un cadru propice pentru evaluarea stării actuale a raionului și pentru planificarea acțiunilor viitoare în diverse domenii de interes comunitar.