Noutăți

Ședința operativă din 02.01.2024

Anul 2024 debutează la Consiliul raional Sîngerei cu tradiționala ședință operativă. În deschidere, președintele raionului, Cristian Cainarian a salutat participanții și a apelat la implicare promptitudine și colaborare pentru atingerea obiectivelor comune în noul an.
Totodată dumnealui a evidențiat că gestionarea rapidă a sarcinilor administrative este esențială pentru a furniza răspunsuri adecvate la cerințele și așteptările comunității. A exprimat convingerea că, prin eforturi comune și abordări inovatoare și transparente, se poate îmbunătăți calitatea serviciilor oferite cetățenilor și accelera procesele administrative.
Ulterior, a acordat cuvântul șefilor direcțiilor și secțiilor pentru a relata despre succesele obținute și obiectivele propuse pentru noul an de activitate.

În acest context, Evghen Gorodenco, șef al Secției Administrative Militare, a menționat că se lucrează la actualizarea membrilor Comisiei de Încorporare în serviciul militar și de alternativă, precum și desfășurarea încorporării de iarnă.

Vitalie Tabarcea, șef interimar al IMSP Spitalul Raional Sîngerei, și Eleonora Tartacovschi, șef al Centrului de Sănătate Sîngerei, au relatat informații relevante din domeniul sănătății, inclusiv o ușoară scădere a numărului de bolnavi, pregătirea rapoartelor anuale și a proiectelor pentru realizarea reparațiilor, și necesitatea implicării active a primăriilor pentru promovarea donării de sânge la nivel raional.

Ludmila Prociuc, manager al Incubatorului de Afaceri Sîngerei, a comunicat despre distribuirea pachetelor alimentare destinate Asociației Nevăzătorilor din Sîngerei, desfășurarea ședinței Consiliului de Administrare a Incubatorului de Afaceri, și menționarea de către ODA a celor mai bune proiecte implementate în raionul Sîngerei.

Pe parcursul ședinței operative, au fost prezentate informații relevante pentru domeniile: administrație publică, tineret și sport, contabilitate, buget și finanțe, cultură, educație, construcții și întreținerea drumurilor, etc.