Noutăți

Ședința operativă din 06.02.2023

A început o nouă săptămînă cu noi obiective trasate în această dimineață în cadrul ședinței operative din această dimineață.
Ședința a fost prezidată de vicepreședintele raionului, Iulian Erimei care a salutat audiența și a oferit cuvîntul directorului adjunct al IMSP Spitalul raional Sîngerei, care a relatat despre semnarea contractului cu Compania Națională de Asigurări în Medicină, creșterea facturilor la energia termică, asigurarea cu medicamente și produse alimentare, creșterea numărului pacienților care suferă de tumori beninge, etc.

Ulterior, Ludmila Prociuc, administrator Incubatorul de Afaceri Sîngerei, a informat despre activitatea instituției, participarea la Expo-tîrgul „Fabricat în Moldova” și evenimentele ce urmează să se desfășoare iar Teodor Donos, șef Serviciul Juridic și Resurse Umane, a specificat despre dosarele precăutate în instanța de judecată.

Viorel Onceanu, șef Serviciu Tineret și Sport, a vorbit despre desfășurarea etapei a doua a Campionatului de fotbal cît și despre acțiunile ce umrează să aibă loc.

În cadrul ședinței au mai fost expuse informații din domeniile: agricultură și cadastru, arhivă, gospodărie comunală și drumuri, economie, cultură, asistență social și protecției a familiei, educație și finanțe.

Un accent aparte a fost pus de către Maria Bajura, șef Direcție Educație pe bulling, agresivitatea între copii și deficiența cadrelor didactice.  Totodată, a specificat despre deficitul bugetar a insituțiilor de învățămînt din raion.