Media, Noutăți

Ședința operativă din 08.11.2021

Săptămîna începe cu ședința operativă, petrecută astăzi de conducerea raionului Sîngerei, împreună cu șefii Subdiviziunilor Consiliului raional și serviciilor desconcentrate.

În debut, președintele raionului Sîngerei, dl Grigore Corcodel, a salutat audiența și a oferit cuvîntul reprezentantului poliției, dl Alexandru Berzoi, șef-adjunct al Inspectoratului de Poliție Sîngerei, care a relatat situația crimogenă din raion.

Ulterior, reprezentanții din domeniul sănătății au relatat despre situația epidemiologică.

În acest sens, dl Gheorghe Balea, medic epidemiolog Centrul de Sănătate Publică Bălți (Sîngerei), a informat despre numărul de cazuri înregistrate pe parcursul a două săptămîni imunizarea a circa 300 persoane pe parcursul săptămânii trecute, dintre care 283 de personae cu I doză și 40 de persoane cu II doză. A fost menționat îndemnul autorităților pentru vaccinare, lucru ce va facilita procesul de stopare a pandemiei.

Mai apoi, dl Vasile Malcoci, șef interimar al IMSP Spitalul raional  a informat că au fost internați 29 pacienți și externați 20 iar alte 14 persoane fiind conectate la oxygen cît și a stipulat despre creșterea numărului pacienților internați în secțiile Covid.

Pe parcursul ședinței operative, au mai fost vociferate informații importante din domeniile: securitate publică, educație, întreținerea drumurilor de interes raional, economie, tineret și sport.

Pentru a vizualiza transmisiunea live accesați aici:

https://www.facebook.com/100007257153795/videos/1010461212864529/