Media, Noutăți

Ședința operativă din 11.04.2022

Dimineața acestei zile, a început cu ședința operativă la Consiliul raional Sîngerei. În cadrul acesteia, au fost abordate subiecte ce vizează domeniul economiei, sănătății, învățământului, culturii și asistenței sociale.

În debut, președintele raionului Sîngerei, dl Grigore Corcodel, a oferit cuvânt reprezentanților din domeniul sănătății, dl Vasile Malcoci, director interimar IMSP “Spitalul raional Sîngerei” și dna Eleonora Tartacovschi, șef IMSP “Centrul de Sănătate Sîngerei”, dumnelor au informat despre situația din domeniul medicinii și cu ce probleme se confruntă în fiecare zi.

Mai apoi, dl Mihail Curciuc, șef- adjunct Direcția Educație a informat despre derularea procesului educațional, rapoartele prezentate la Ministerul Educației și Cercetării, despre încadrarea în procesul de învățământ a copiilor refugiați, sunt 39 de copii care frecventează școala și 19 copii care frecventează grădinițe.

În continuare, dna Maria Huzun a adus la cunoștință despre programul gestionat de UNHCR și partenerii săi Catholic Relief Services (CRS), Caritas Moldova și Diaconia care își propune să sprijine financiar refugiații ucraineni, care se află în Republica Moldova, serviciile oferite de UNHCR sunt complet gratuite.

Cu alte informații referitoare la domeniile de activitate au intervenit pe parcurs, dl Vitalie Tabarcea, șef Secție Administrație Publică,  dl Valeriu Rusu, șef Secție Cultură, dl Viorel Onceanu, șef Serviciu Tineret și Sport, dna Lilia Cucoș, șef Direcție Economie și Atragerea Investițiilor.