Noutăți

Ședința operativă din 13.03.2023

Educația, cultura, medicina, economia sunt unele din puținele chestiuni discutate și analizate astăzi în cadrul ședinței operative prezidată de vicepreședintele raionului, Iulian Erimei.

Astfel, în debut cu informații din sfera sănătății au intervenit Vasile Malcoci, director IMSP Spitalul raional Sîngerei și Eleonora Tartacovschi, șef Centrul de Sănătate Sîngerei care au vorbit despre numărul de pacienți internați, semnarea actelor în privința panourilor fotovoltaice instalate, dotarea cu calculatoare, medicamente și necesitatea înregistrării preventive a refugiaților pentru a beneficia de asistență medicală.

Evgen Gorodenco, șef Secție Administrativ Militară, a adus la cunoștință despre desfășurarea încorporării primăvară- vară și reînoirea listelor de mobilizare iar Vitalie Tabarcea, șef Secție Administrație Publică a comunicat despre finisarea Raportului de activitate a subdiviziunilor Consiliului raional care urmează să fie publicat și în pagina oficială a entității.

Ulterior, Viorel Onceanu, șef Serviciu Tineret și Sport, a relatat despre desfășurarea Campionatului raional la mini – fotbal, unde pe locul I s-a clasat echipa primăriei Țambula, locul II – Sîngerei, locul III – Pepeni și locul IV – Biruința. În acest context, dumnealui a adus sincere mulțumiri tuturor celor implicați în buna organizare și desfășurare a meciurilor.

Informații din domeniul agricol au fost specificate de către Ion Harabagiu, șef Serviciul Agricultură și Cadastru, care a informat despre seminarul „Cu privire la lucrările de primăvară” ce urmează să se desfășoare iar informații din domeniul construcții și drumuri au fost relatate de către Vasile Țîbîrnă, specialist principal.

În continuare, Lilia Cucoș, șef Direție Economie, Atragerea Investițiilor și Eficiență Energetică, a comunicat despre activitatea direcției, oferirea consultanței în depunerea și aplicarea la proiectele investiționale, desfășurarea raportării ajutorului de stat, etc.

Spre final, Valeriu Rusu, șef Secție Cultură a menționat despre semnarea Contractului de parteneriat „Programează Viitorul comunității tale”  unde copiii fac coding în bibliotecile publice  și are ca scop crearea unei mișcări de coding și ȘTIM în care copii, tineri și bibliotecari din mediul rural își dezvoltă competențele digitale și se implică în viața comunității din care provin prin rezolvarea unor teme digitale creative. La fel, a spus și despre activitățile cultural artistice petrecute în contextul Zilei Internaționale a Femeii iar Maria Bajura, șef Direcție Educație, a conchis despre transmiterea notelor informative și completarea chestionarelor solicitate de către Ministerul Educației, desfășurarea Olimpiadelor Republicane și succesele obțiune de către elevii din raion, desfășurarea ședinței Consiliului consultative al direcției și participarea la cursuri de pregătire online.