Media, Noutăți

Ședința operativă din 14.03.2022

La Consiliul raional Sîngerei, ziua de 14 martie, a continuat cu desfășurarea ședinței operative. În cadrul acesteia, au participat reprezentanții conducerii raionului, secțiilor/direcțiilor. Principalele subiecte abordate de dumnealor, au vizat respectarea cerințelor și îmbunătățirea condițiilor pentru transportarea și cazarea refugiaților, starea de lucruri la capitolul medicină și asistență socială, managementul resurselor umane.

Astfel, dl Grigore Corcodel, președintele raionului, a vorbit despre situația din raion, verificarea și conlucrarea cu fiecare angajant și reprezentat din cadrul Consiliului raional Sîngerei. Mai apoi, a oferit cuvânt dl Gheorghe Balea, medic epidemiolog, Centrul de Sănătate Publică Bălți (Sîngerei), dl Vasile Malcoci, vicedirector IMSP Spitalul raional Sîngerei și dna Angela Spînu, șef-adjunct Centrul de Sănătate Sîngerei, au raportat despre statistica cazurilor de  COVID-19, asigurarea cu medicamente și compensarea acestora pentru refugiații din Ucraina. Un accent aparte, a fost pus astăzi, pe derularea procesului de imunizare.

În final, dl Tudor Tutunaru, vicepreședintele raionului, a adus la cunoștință despre  crearea unui serviciu de screening auditiv, care va fi creat la Spitalul Raional Sîngerei și care va asigura identificarea și prevenirea timpurie a pierderilor de auz la copii, datorită unui proiect implementat de Asociația „AudiViz” și finanțat de Uniunea Europeană.

Cu alte informații relevante ce vizează domeniile de activitate au mai intervenit: dl Vitalie Tabarcea, șef  Secție Administrație  Publică, dna Maria Bajura, șef Direcție Asistență Socială și Protecție a Familiei, dl Teodor Donos, șef Serviciul Juridic și Resurse Umane, dl Viorel Onceanu, specialist principal Serviciu Tineret și Sport, dna Lilia Cucoș, șef Direcție Economie și Atragerea Investițiilor, dna Olga Timofeev, șef Secție Administrativ-Militară și dna Minodora Simonov, șef Secție Construcții, Gospodărie  Comunală și Drumuri.

Pentru a urmări sesiunea live a ședinței operative din 14.03.2022, accesați aici:

https://www.facebook.com/consiliulraional.singerei.5/videos/652137719230836/